VITAJTE V TISWOODE!, privítala ma tabuľka vedľa cesty. Tak a je to tu. Môj nový začiatok, po ktorom som tak túžila. Porozhliadla som sa. Bolo to tu krásne. Žiadne znečistené prostredie, hluk mestskej dopravy ani masy ľudí. Toto maličké mestečko obliehala príroda, čvirikali tu vtáčiky a bol tu božský pokoj. Oproti New Yorku obrovská zmena, no určite si tu zvyknem.

Dôvod, prečo som opustila rušné veľkomesto, bola smrť môjho snúbenca. Autohavária. Nejaký hlupák doňho narazil v plnej rýchlosti a jeho auto zišlo z cesty. Hneď, ako mi zavolali policajti, že už nežije, psychicky som sa zrútila. Celé dni aj noci som plakávala a keď som výnimočne prestala, len som tak sedela a hľadela do prázdna. Takto to trvalo niekoľko týždňov. Nemala som nikoho, kto by mi pomohol. Rodičov som nikdy nepoznala, vyrastala som v detskom domove a priateľov som si hľadala ťažko.

Po pár mesiacoch som to už nevydržala a rozhodla sa odsťahovať. Hľadala som presný opak miesta, kde som žila a nakoniec som ho našla. Tiswood, malinké mesto s nízkym počtom obyvateľov na konci sveta. Tešila som sa na nové prostredie a nových ľudí.
Zakúpila som si tu malý jednoposchodový domček oproti kaviarni. Zatiaľ nebol zariadený, no popoludní by mala prísť sťahovacia služba so základnými zariadeniami a nábytkom. Ale ešte predtým, ako doň pôjdem, musím sa zastaviť za primátorkou podpísať nejaké papiere.
Zaparkovala som pred budovou úradu a vošla dnu.

Nahlásila som sa u sekretárky, ktorá ma navigovala do primátorkinej kancelárie.
Zaklopala som na dvere. Otvorila mi staršia dáma s úsmevom na perách.
"Dobrý deň, vy musíte byť Chloe Bennetová. Poďte prosím ďalej."
Vstúpila som dovnútra a ona pokračovala: "Ja som Abigail Bakerová, ale pokojne ma volajte krstným menom."
Abigail i napriek svojmu veku prekypovala mladosťou a nadšením. Podali sme si ruky a ja som jej venovala úsmev. Bola mi sympatická, myslím, že si budeme rozumieť.
"Dobrý deň. Prišla som sem ohľadom tých zmlúv."
"Ale samozrejme." Prišla k stolu, trochu sa pohrabala v zásuvkách a doniesla písaciu podložku a pero.
"Nech sa páči. Tuto vľavo dolu poprosím. Áno a ešte sem." Zobrala papier, rýchlo ho prebehla očami a založila do nejakej zložky.
"V poriadku, všetko vybavené," povedala a opäť sa usmiala.
"Tak ja pôjdem. Dovidenia."
"Počkajte ešte. Mala som zrušenú schôdzu a momentálne mám približne hodinku čas. Ak by ste mali záujem, môžem vám ukázať zopár zaujímavých miest." Zamyslela som sa. To nie je až taký zlý nápad.
"A určite by vám to neprekážalo?"
"Ale vôbec nie, drahá. Omnoho radšej ťa tu prevediem, ako by som mala osamote sedieť zavretá v kancelárii."
"Tak v tom prípade budem len rada."

Prvé miesto, ktoré sme navštívili, bol Tiswoodsky park.
"Zlatko, toto je najlepšie miesto na premýšľanie. Ak si s niečím nebudeš vedieť dať rady, príď sem a uvidíš, že riešenie sa ti samo naskytne. Taktiež sa tu skvelo odreaguješ a zbavíš negatívnej energie. Ja sama sem často chodím, keď mám kvôli niekomu nervy, aby som sa ukľudnila," žmurkla na mňa.

Ďalšie miesto bolo iba o niekoľko desiatok metrov ďalej.
"Tak toto je reštaurácia U Bieleho Medveďa." Nič zvláštne, no keď sme vošli dovnútra, zostala som zarazená. Podľa názvu som si to predstavovala úplne inak. Naozaj povedala U Bieleho? Pretože tu zrejme biele nebolo vôbec nič.
Keď uvidela môj zmätený výraz, rozosmiala sa.
"Ach, Chloe, prepáč, ale reakcia nováčikov na toto miesto je vždy hrozne zábavná. Áno, viem, čo si práve teraz myslíš. Prečo je názov U Bieleho Medveďa, keď tu nie je ani náznak bielej? Alebo počula som dobre? Ale neboj sa, nie si prvá a určite ani posledná, komu sa to zdá zvláštne. Nikto vlastne nevie, prečo sa to tu tak volá. No miestni si na to zvykli a už to neriešia. Uvidíš, za pár dní to už budeš považovať za bežnú vec."

A posledné miesto, ktoré sme navštívili, bol starý antikvariát. Keď sme vošli dnu, Abigail pozdravila pani za pultom a šeptom mi povedala: "Toto je moje najobľúbenejšie miesto zo všetkých. Jeden z dôvodov je aj ten, že sem moc ľudí nechodí, takže je tu pokoj a kľud. Keď budeš potrebovať súkromie, zájdi sem. Nájdeš tu mnoho krásnych básní a príbehov, no aj zaujímavostí o histórii tohto mesta."

Abigail sa pozrela na hodinky a oznámila mi, že sa musí vrátiť na úrad, tak sme sa vydali späť.
"A čo obyvatelia, akí sú?" spýtala som sa po ceste.
"Väčšina z nich sú milí, dobrí ľudia, aj keď, nájde sa zopár výnimiek, no nemáte sa čoho obávať. Žiadne drámy sa tu nedejú." ,To dúfam, pomyslela som si. O pár minút sme už boli na mieste.
"Tak, Chloe, veľmi rada som ťa spoznala. Určite sa ešte stretneme. Keby si mala s niečím problém, môžeš sa na mňa obrátiť. Želám ti veľa šťastia. Dúfam, že sa ti tu bude páčiť. Maj sa." Zakývala mi a odišla.
"Dovidenia a ďakujem," zakričala som na ňu.
Jediné, čo mi teraz ostávalo, je ísť domov. Nasadla som do auta a o chvíľu som aj vysadala. Odomkla som dvere a ovanul ma vzduch novoty. Môj vlastný dom. Ako krásne to znie. No, Chloe, zvládla si to. Dobrá práca.