The Sims 4, prvé dojmy z hry

Odhaľujme spoločne nové vlastnosti "štvrtých Simov"!

Moderátori: Tomak, Totodile7625

The Sims 4, prvé dojmy z hry

Poslaťod Sirka21 » Sob 06 Sep 2014, 08:39

Dúfam, že nevadí, že som založila túto tému.
Ja už mám Simsku. Tak zatial sa mi podarilo urobit zenu a muza spolubyvajucich a postavit dom, inak pokial som prisla na to ako namalovat steny ale ulahcila som si pracu pri tvorbe domu - obyvacku a kuchynu som si dala z tych miestnosti co boli uz pripravene. No zatial som hru nehrala v spustenom rezime lebo som uz zaspavala ale v priebehu dneska to vyskusam a napisem
Obrázok užívateľa
Sirka21
Teenager
Teenager
 
Príspevky: 401
Registrovaný: Str 14 Nov 2012, 18:42
Pohlavie: Simka

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod Totodile7625 » Sob 06 Sep 2014, 10:51

Nevadí, dobre si urobila že si ju vytvorila. Ja som na to úplne zabudol. :lol:
Nuž, moje prvé dojmy sú také že hru ešte nemám. :lol: Najprv musí dojsť výplata. :down:
food is my religion and pizza is my god
amen
Obrázok užívateľa
Totodile7625
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 4106
Registrovaný: Uto 19 Okt 2010, 10:51
Bydlisko: Mimo Vašu modrú planétu ...
Pohlavie: Sim

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod Sirka21 » Sob 06 Sep 2014, 12:42

ok ja skusim dnes si ju este zapnut ale uvidim lebo musim este dorobit do roboty nejake veci a plus so psom vonka a este si musim konecne vyhodit zo skrine veci co nenosim
Obrázok užívateľa
Sirka21
Teenager
Teenager
 
Príspevky: 401
Registrovaný: Str 14 Nov 2012, 18:42
Pohlavie: Simka

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod PrincessLeia » Pon 08 Sep 2014, 15:59

V CASu jsou od dema nové oblečení a kousky a moc pěkné. Oblečení se dá hezyk nakombinovat, i když bych uvítala nové mužské vlasy :D Strávila jsem u toho dlouhou dobu, protože jsem dělala podobiznu 4 opravdových lidí, tak aby to za to stálo a vyhrála jsem si s tím. CAS je vážně vcelku promakané :) Moc jsem se bavila.

První dojmy jsou velmi pozitivní :) Já jsem třeba z těch čtvrtí nadšená. Zaručuje to plynulost hry, dost obyvatel a život kolem člověka a to okolí je prostě naprosto úchvatné. Svěří a zářivé barvy, květiny, voda. Radost se koukat. Mě absence plně otevřeného světa nevadí a naopak tohle beru jako elegantní kompomis, jelikož člověk se cítí uvnitř něčeho, není to klaustrofobní, ani mu nepřijde, že je to rozdělené a zároveň si dali záležet a jak říkám - plynulost a simíci v okolí :)

Nesmírně mile mě překvapilo to, jak jsou simíci samostatní. Opravdu emoce a myšlenky všechno oživili, oni se různě sami rozhodují, opravud v nich vidím vlemi živá stvoření a doopravdy už mě dokázali několikrát rozesmát :) Multitasking je parádní!! Jak si při všem povídají, nebo si nejdřív povídají ve stoje a pak si společně uprostřed rozhovoru sednou na postel :heart: Vyzkoušela jsem zatím naprosté minimum, měla jsem málo času, tak pak povím víc.
Na úpravu domu se chystám dnes. Ale už jsem něco zkusila. Určitě to mají dobře promyšlené, jen celkově je těžší si na nový uživatelský prostor zvyknout, ale až se to poddá, myslím že to za tu trpělivost bude stát :)

Šetřila jsem si na to delší dobu a nelituji toho. Simíci jsou pro mě srdcová záležitost a jelikož jsem odmítla již cokoliv mít s trojkou, poslední měsíce a hlavně týdny jsem pocítila jistý smutek nad nepřítomností mých simích přátel. Takže o to důležitější pro mě byla 4 a zatím jsem vážně opatrně nadšená :)
Naposledy upravil PrincessLeia dňa Štv 11 Sep 2014, 22:34, celkovo upravené 3
"I am a reader. Not because I don't have a life, but because I choose to have many." - Anonymous
Obrázok užívateľa
PrincessLeia
Starec
Starec
 
Príspevky: 1935
Registrovaný: Pia 01 Okt 2010, 14:35
Bydlisko: Czech Republic
Pohlavie: Simka

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod Atlaua » Uto 09 Sep 2014, 11:11

Tak, rada sa s vami podelím o moje prvé dojmy.

Hra ako celok nie je zlá. Vlastne by som povedala, že je to úplne skvelý framework pre vynikajúcu hru, ale stále je to iba framework. Toto proste nie je dokončená hra a rozhodne nie v hodnote v akej ju predávajú.

Začnem pozitívne a zhodnotím čo je pre mňa kladom. Vopred chcem ale upozorniť, že som skalný fanúšik TS2. K TS3 som si nikdy moc nenašla vzťah, a to sa na mojom hodnotení prejaví.

CAS je perfektný. Nemám čo vytknúť. Je to intuitívne, rýchle, farebné možnosti pre jednotlivé oblečenia atď sú pre mňa postačujúce.
Stavebný mód je už trošilinku menej perfektný, ale stále dosť dobrý. Spomínaná intuitívnosť tam kde tu je, ale je tam aj zopár chýb. Pri viacerých veciach som mala problémy. Doteraz neviem ako vymazať len tú časť podlahy, ktorú vymazať chcem a nie pre celú miestnosť. Mnohé možnosti tam človek musí doslova hľadať. Oceňujem fakt krásne dvere a okná. Asi ani nebudem príliš potrebovať sťahovať nové veci.
Zariaďovací mód je simíkovský štandard. Pribudli tam nové možnosti, napr. je tam vlastná sekcia pre skrinky do kuchyne. Čo ma príjemne prekvapilo je zariadenie ktoré tam tvorcovia dali. Naozaj pekné veci, množstvo dekorácií, jednotlivé kusy, ktoré sa k sebe štýlovo hodia a aj ladia farebne.
Grafika je pre mňa viac ako uspokojivá. Samozrejme, TS3 ju mala lepšiu. Ale zas TS3 sekala ako záhradná kosačka.
Símici vyzerajú skvele, žiadny gumový pajáci.
Multitasking, je to fajn vec, využiteľná značne pre storytellerov.
Hra nepadá a má minimum bugov.

Veci ku ktorým mám neutrálny vzťah sú simícke emócie a loadovanie medzi štvrťami. Úprimne, žeby tie emócie dodávali hre nejaký ohromne nový rozmer nemôžem povedať, ale ani nevadia. Otvorené susedstvo som nikdy za nejaký famózny výmysel nepovažovala, iba to ohromne spomaľovalo hru, aj tak som väčšinou hrala len vo svojom dome, a tie trápne rabbit holes ma iba štvali.

A teraz negatíva. Ak som povedala. TS4 je nedokončená hra. Je proste nehoráznosť, že toto tvorcovia vydali a myslia vážne, že si to ľudia majú kúpiť za tú cenu. Ono CAS, stavebný a zariaďovací mód hre dávajú slušný základ. Lenže to v dnešnej dobe nestačí. Dnes si človek kúpi hru v hodnote 30-60 eur, ale tá hra je dokončená, nič viac si k nej človek nemusí kupovať. Dodatky mali vždy význam ten, že hru mali vylepšiť. EA urobilo z dodatkov dokončenie hry. TS4 bude stáť za to, keď bude mať všetky dodatky, a bude niekde v akcii za 30-40 eur aj s nimi. Nemôžem nikomu odporučiť, aby to kupoval skôr.

S tým svetom to nemôžu myslieť vážne! Je tak maličký, vyzerá to otrasne. Mohli sa na to vybodnúť a urobiť to ako v TS2. Na začiatku sú len dva voľné pozemky. Úprimne, vlastne to má celé bližšie k TS1. Pozadie v hre je len vizuálna vec, nedá sa v ňom hrať. Pozemkov je tam málo a sú malé.

To množstvo vecí ktoré tam chýbajú je nehorázne. Batoľatá a bazény sú len vrchol.
Vymenujem len tie, ktoré by v základnej hre by mali byť:
možnosť upravovať terén
možnosť upravovať susedstvo
autá
pivnice
rôzne NPC postavy ako zlodeji, pestúnky, ufo, záhradník, duchovia atď
požiadanie o ruku pri stole
choroby a náhodné úmrtia
upravovať dĺžky rias
výrivky
umývačka riadu a drtička odpadkov

Čo sa týka protipirástkemu systému... to je totálna blamáž. Prelomený hackermi do 4 hodín. Zaujímalo by ma, koľko zdrojov sa investovalo do vytvorenia tohto famózneho systému a o koľko vecí sme tým pádom prišli v samotnej hre. Vytvárať vôbec nejakú protipirátsku ochranu na nedokončenú hru mi príde ešte ako väčšia absurdita.

Osobne sa ale trochu bojím toho, či vôbec bude pre mňa hra hrateľná aj po dodatkoch. Povedzme si to úprimne, ono ani tie dodatky k TS3 s tou hrou až tak veľmi nepohli. A čo považujem v TS4 za veľký problém je práve susedstvo. Z môjho pohľadu fakt nemusí byť otvorené. Ja to loadovanie prežijem, ale nemať možnosť si v rámci susedstva dať pozemok kam chcem a vo veľkosti v akej chcem je pre mňa proste základný problém. Lebo zvyšok sa dá doplniť, ale že by prebudovali celý systém susedstva v datáčoch, tak to pochybujem. Preto z môjho pohľadu toto vidím ako najväčší problém. Pokiaľ chcete hru len hrávať, tak by to asi tak vadiť nemuselo. Lenže ja som storyteller a toto mi tým pádom robí značný problém.
Atlaua
Novorodenec
Novorodenec
 
Príspevky: 15
Registrovaný: Sob 12 Apr 2014, 19:52
Pohlavie: Simka

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod breathee » Uto 09 Sep 2014, 19:29

Konečne som si včera zahrala...ak si odmyslím, že mi to 2x padlo a nejde mi to so 100%-tnou plynulosťou (dokonca mám problém aj s edge-scrollingom, takže používam šípky na klávesnici) tak zatiaľ sú moje dojmy skôr pozitívne, najmä čo sa týka samotných Simov.

Veľké plus je multitasking a Simovia sú omnoho krajší po grafickej stránke než v TS3, hoci asi niekomu nemusí vyhovovať grafika vlasov a nenastaviteľnosť farby korienkov, melíru a pod. Dokonca ani mihalnice sa nedajú modifikovať. No zas Simovia aspoň nevyzerajú vonku na dennom svetle ako príšery a pôsobia živšie, čo sa týka mimiky. Je úplne skvelé, že veľkú väčšinu komunikácie môžte realizovať bez toho, že by sa Simovia museli postaviť/prerušiť napr. jedenie alebo sledovanie TV. Super bolo, keď môj Sim dokázal naraz pri bare pri pití drinku komunikovať s ostatnými troma, ktorí sedeli vedľa neho.
Výzvou je tentokrát pre mňa kariéra, pretože sa mi zdá, že omnoho dlhšie trvá, kým si Sim vydobije povýšenie resp. aspoň minimálny posun kariérneho ukazovateľa smerom doprava a z práce chodia pomerne vyčerpaní, čiže nie je veľa času na vymýšľanie nejakých vedľajších aktivít (skoro ako realita :D ). No tie denné úlohy, ktoré musí Sim splniť sú dobrým spestrením, čiže to nie je čisto len pumpovanie skill baru nahor.

Osobne mi ani nevadí, že nie je otvorený svet, akurát to, že je skutočne maličký a chcelo by to viac domov a okolia, ktoré nie je len kulisa. Určite sa to s veľkosťou takej Sunset Valley v TS3 nedá porovnať.
Sedím jak hluchý dvere...:-D
Obrázok užívateľa
breathee
Teenager
Teenager
 
Príspevky: 365
Registrovaný: Ned 26 Okt 2008, 18:12
Bydlisko: Bratislava
Pohlavie: Simka

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod Totodile7625 » Str 10 Sep 2014, 17:14

Môj úplne prvý dojem? Prečo je to UI tak strašne veľké?! Šak to celkovo zaberá skoro polku obrazovky a nikde sa veľkosť ui nedá nastaviť. :ugly:

Obrázok
food is my religion and pizza is my god
amen
Obrázok užívateľa
Totodile7625
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 4106
Registrovaný: Uto 19 Okt 2010, 10:51
Bydlisko: Mimo Vašu modrú planétu ...
Pohlavie: Sim

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod megary » Štv 11 Sep 2014, 02:48

Dočítal som sa z nejakých tweetov že jednotlivé susedstvá budú postupne (no zrejme iba s datadiskami) expandovať, takže nebudú navždy také maličké ako sú teraz. Ja tomu dávam momentálne takú dvojku s hviezdičkou :D Nevadí mi taká tá dizajnová nahota (UI, mapy...), ale vidieť komplet susedstvo zvrchu v plnej kráse... No zabilo by ich to? :( To je jedno z mála mojich osobných výčitiek voči hre. Ďalej to je načítanie, ktoré mi teda až tak vlastne ani nevadí, ale odrádza ma to od akéhokoľvek cestovania z domácnosti preč... takže sú moji simovia skoro stále doma. Ku grafike potom už len jediná výčitka a to, že nemusel byť terén až tak plochý... respektíve, mohli tam byť aspoň nejaké drobné steblá trávy, ktoré by prepojili ten cartoon feeling s realitou, takto je to na mňa až príliš ploché.
Obrázok užívateľa
megary
Novorodenec
Novorodenec
 
Príspevky: 25
Registrovaný: Pon 20 Jan 2014, 04:42
Bydlisko: Bratislava/Senica
Pohlavie: Sim

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod Atlaua » Štv 11 Sep 2014, 16:56

Totodile7625 píše:Môj úplne prvý dojem? Prečo je to UI tak strašne veľké?! Šak to celkovo zaberá skoro polku obrazovky a nikde sa veľkosť ui nedá nastaviť. :ugly:



Máš zle nastavené rozlíšenie. Skús ho pomeniť a vyber si to, ktoré ti bude najviac vyhovovať.
Atlaua
Novorodenec
Novorodenec
 
Príspevky: 15
Registrovaný: Sob 12 Apr 2014, 19:52
Pohlavie: Simka

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod Totodile7625 » Štv 11 Sep 2014, 17:21

To som skúšal jak prvé. ;)
Pri nižšom rozlíšení je UI ešte väčšie. Problém je že moje maximálne, použiteľné rozlíšenie je 1366x768 kedže hrám na notebooku a to vyzerá tak ako som ukázal obrázok. Preto dúfam v nejaký upravujúci mód, alebo návod na úpravu niekde mimo hry.
food is my religion and pizza is my god
amen
Obrázok užívateľa
Totodile7625
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 4106
Registrovaný: Uto 19 Okt 2010, 10:51
Bydlisko: Mimo Vašu modrú planétu ...
Pohlavie: Sim

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod Atlaua » Sob 13 Sep 2014, 15:23

No to je jasné, že na nižšom rozlíšení bude UI väčšie. Mne osobne ten pomer síce príde relatívne v pohode, ale ja zas hrám na 32" monitore.
No jo, na hranie si netreba kupovať notebooky. Ak sa ti dá, kúp si aspoň poriadny monitor a prepoj si ho s NB.
Atlaua
Novorodenec
Novorodenec
 
Príspevky: 15
Registrovaný: Sob 12 Apr 2014, 19:52
Pohlavie: Simka

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod Totodile7625 » Sob 13 Sep 2014, 16:16

1366 x 768 nie je nižšie rozlíšenie. Nie ak ostatné hry dokážu pri tomto rozlíšení mať podstatne menšie UI. :)
Hej a budem ten monitor so sebou nosiť do vlaku. :good:
Ale to je OT. :mrgreen:
food is my religion and pizza is my god
amen
Obrázok užívateľa
Totodile7625
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 4106
Registrovaný: Uto 19 Okt 2010, 10:51
Bydlisko: Mimo Vašu modrú planétu ...
Pohlavie: Sim

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod Murtagh » Sob 13 Sep 2014, 22:36

Príspevok píšem ako fanúšik série The sims, ktorý strávil kvantum času hraním dvojky a aj trojky. Po preskúmaní The Sims 4 môžem svoje dojmy rozdeliť na klady a zápory (začnem s tým dobrým):

KLADY:
1. Tvorcovia hry nás už dlho lákali na multitasking a brali to ako svoju najsilnejšiu zbraň. Samozrejme, je to skvelá vec, ktorá robí hru reálnejšou. Zobrať si cereálie k televízii, zhovárať sa pri varení... to všetko robí simuláciu života kvalitnejšou.
2. Ďalším lákadlom mali byť emócie a inteligentnejší simovia. Áno, sú jednoznačne inteligentnejší. Ako príklad uvediem môjho sima, ktorému nevyšla flirtovacia narážka následkom čoho sa cítil neisto a tak sa i správal, koktal a pod. Takisto nahnevaný simík seká zeleninu na šalát agresívnejšie, atď. Ďaleko silnejší vplyv vonkajších javov na simov a ich následné emočné prejavy je naozaj podarený ťah, no podľa mňa sa z toho dalo vyťažiť viac.
3. Vytvor simíka je omnoho prepracovanejší, čo sa týka samotnej tvorby. Veľmi rýchle, dôkladné... hravo som v tom vytvorila simov, ktorí sa perfektne podobali na mojich priateľov ako i na mňa.

ZÁPORY:
1. Začnem tam, kde som skončila, pri Vytvor simíka. Nástroj Vytvor si štýl (známy zo sims 3) mi v otázke oblečenia ťažkú hlavu nerobil (veď koniec koncov je normálne, že aj v reálnom obchode nenájdeme každé tričko v každej farbe), problém nastal pri farbe očí a vlasov. Farby očí a vlasov sú príliš umelé, oči príliš krikľavej farby a vlasy nie blond, ale žlté... Keď už sme mali tú možnosť spraviť si dokonalého simíka čo sa týka tváre a postavy, prečo sa máme obmedzovať pri tomto? To, že sa tam nachádza malé množstvo účesov nebudem komentovať, veď na čo by boli dodatky?
2. Prejdime k režimu stavby, kde mi chýba nástroj Vytvor si štýl najviac. To je však subjektívne hodnotenie, pretože nie každý ma obsesiu v interiérovom designe tak ako ja. Každopádne mi príde, že sa tam nachádza málo objektov, plus, takisto som neocenila to, že niektoré objekty proste musíte odomknúť (napr. dosiahnuť nejaký post v kariére). Veľkým mínusom je pre mňa absencia nasledovných predmetov, ktoré tvorili súčasť the sims už od nepamäti: výrivka, bazén, autá, umývačka riadu a drtič odpadu.... a kopu vecí som ešte neodhalila.
3. Čo sa týka samotnej hry, výber povolaní je pre mňa do neba volajúci. Namiesto toho aby sem dali klasické povolania ako lekár, policajt, politik, obchodník atď. tu máme astronauta, komika, umelca... To mi príde naozaj nelogické.
4. Bábätká a interakcie... proste no comment
5. Absencia pohľadu na mapu susedstva, veď teraz je to ešte horšie ako v sims 1!
6. Málo pozemkov, málo zábavy... riešenie školy a zamestnaní zo Sims 2 ma taktiež nepotešilo, to už radšej tie rabbit holes. Otvorené susedstvo zo Sims 3 mi taktiež chýba.

Nedostatkov hry som napočítala ďaleko viac, no nechcem Vás zahŕňať kritikou. V konečnom dôsledku, The Sims 4 je hra, ktorú si hráč predchádzajúcich sérii proste "očekuje", pohľadá rozdiely a novinky, pohrá sa s tým asi 2-3 hodiny a spýta sa: a čo ďalej?
Ak si hru rozpipleme, zistíme, že je v mnohých veciach lepšia ako The Sims 2, no narozdiel od štvorky, pri druhom pokračovaní The Sims série si človek nikdy túto otázku nekládol. Som toho názoru ako mnoho ľudí, EA nám predáva nedokončenú hru. Pretože hra má skvelý potenciál, ale príde mi to len ako kostra hry. Dodatky tieto základné chyby už neopravia, preto som zvedavá, či sa pri štvorke dožijeme vôbec tretieho dodatku.
Murtagh
Novorodenec
Novorodenec
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Sob 13 Sep 2014, 21:45
Pohlavie: Simka

Re: The Sims 4 prvé dojmy z hry

Poslaťod Atlaua » Uto 16 Sep 2014, 22:23

Totodile7625 píše:1366 x 768 nie je nižšie rozlíšenie. Nie ak ostatné hry dokážu pri tomto rozlíšení mať podstatne menšie UI. :)
Hej a budem ten monitor so sebou nosiť do vlaku. :good:
Ale to je OT. :mrgreen:



Omg človeče, prečítaj si ešte raz tú diskusiu medzi nami a čítaj s porozumením... kde preboha tvrdím, že je 1366 x 768 nižšie rozlíšenie? Ja tvrdím nižšie rozlíšenie = väčšie UI. Preto ak si skúšal menšie rozlíšenia, tak je to roztomilé, ale asi si nemohol čakať, že bude to UI väčšie.
Aké ostatné hry? Každá hra má proste svoje UI, so svojou veľkosťou. TS4 jednoducho na toto rozlíšenie má takýto pomer. Smola.
Neviem, ty väčšinu času tráviš vo vlaku? Nepríjde ti logické si kúpiť monitor, dať si ho tam, kde najčastejšie hrávaš a proste ho používať? Preboha veď tak to rieši hromada ľudí, ktorí potrebujú NB kvôli mobilite, ale zároveň chcú nejaký komfort pri hraní. To nie je nejaká hrozná novinka ktorú by som teraz ja objavila. Ale hlavne že vieš na každé riešenie nájsť nejaký problém.
Atlaua
Novorodenec
Novorodenec
 
Príspevky: 15
Registrovaný: Sob 12 Apr 2014, 19:52
Pohlavie: Simka

Re: The Sims 4, prvé dojmy z hry

Poslaťod Atlaua » Uto 16 Sep 2014, 22:26

Každopádne mi príde, že sa tam nachádza málo objektov, plus, takisto som neocenila to, že niektoré objekty proste musíte odomknúť


Keď som v tej hre videla toto, tak jediná moja reakcia bola WTF? PREČO? Proste nejako nedokážem pochopiť význam. Kto chce, už je ale mod na tie objekty. http://modthesims.info/download.php?t=534081
Atlaua
Novorodenec
Novorodenec
 
Príspevky: 15
Registrovaný: Sob 12 Apr 2014, 19:52
Pohlavie: Simka


Späť na The Sims™ 4

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia